Мус с коняк
Продукти: 100 г шоколад, 1 супена лъжица коняк, листенца изсушена мента, 150 мл средномаслена сметана, 150 мл високомаслена сметана.
Начин на приготвяне: Шоколадът се разтопява на водна баня. Смесва се с коняка и стритите на прах ментови листенца. В дълбока чаша се налива средномаслената сметана, разбита в миксер. Прибавя се другата сметана и се смесва с леко охладената шоколадова маса. Насипва се в подходящи чаши и се гарнира с парченца шоколад.
Начин на приготвяне: Шоколадът се разтопява на водна баня. Смесва се с коняка и стритите на прах ментови листенца. В дълбока чаша се налива средномаслената сметана, разбита в миксер. Прибавя се другата сметана и се смесва с леко охладената шоколадова маса. Насипва се в подходящи чаши и се гарнира с парченца шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар