Агнешки ребра със сос
ПРОДУКТИ:
- 1 кг агнешки ребра
- 50 г краве масло
- 1 супена лъжица брашно
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 – 2 дафинови листа
- 2 – 3 зърна бахар
- 8 – 10 зърна черен пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 2 – 3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица оцет
- Сол на вкус
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
-
Нарязваме ребрата на
едри парчета, измиваме ги, подсушаваме ги и ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме месото, посоляваме леко и в същата мазнина запържваме брашното и
доматеното пюре. Добавяме дафинов лист, бахар, черен пипер, посипваме с червен
пипер и наливаме оцета. Слагаме в ястието скилидките чесън. Заливаме с гореща
вода и оставяме на тих огън до пълното омекване на месото. Ако е необходимо,
добавяме по малко гореща вода.
Поднасяме със зелена салата и гарнитура от задушени
пресни картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар