Гулаш с къри
ПРОДУКТИ:
- 1 кг крехко телешко месо
- 3 – 4 супени лъжици олио
- 250 г телешки бульон от кубче
- 250 г сметана
- Къри
- ½ чаена лъжица кориандър
- ½ чаена лъжица карамфил
- ½ чаена лъжица канела
- ½ чаена лъжица кимион
- 1 парче джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 100 г смелени бадеми
- Мента
- сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-
Нарязваме месото на
малки парчета и го запържваме в горещо олио. Изваждаме. В същата мазнина
запържваме подправките без джинджифилът, счукания чесън и бадемите. После
прибавяме и тях и леко задушаваме с малко вода. Връщаме месото, заливаме с
бульона и сметаната и задушаваме още около час.
Поръсваме готовото ястие със ситно нарязани
листенца от мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар