Котлети по Испански



Котлети по Испански

ПРОДУКТИ:

  • 12 малки котлета без костите
  • 2 средно големи глави лук
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1 равна супена лъжица брашно
  • 3 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
  • 3 – 4 супени лъжици бяло вино
  • Сок от 1 портокал
  • 7 – 8 супени лъжици олио
  • Сол на вкус
  • 1 чаена чаша топла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Намазваме котлетите от двете страни с горчица и ги посоляваме. Изпържваме ги от двете страни в сгорещено  олио. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното и разбъркваме. Постепенно сипваме водата, виното и портокаловия сок и бъркаме непрекъснато. Оставяме да кипне и варим 2 – 3 минути. Прибавяме ситно нарязания магданоз и връщаме месото в соса.
-         Оставяме ястието на огъня още 2 – 3 минути.
Сервираме котлетите горещи, с гарнитура от картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар