Котлети по Испански
ПРОДУКТИ:
- 12 малки котлета без костите
- 2 средно големи глави лук
- 1 супена лъжица горчица
- 1 равна супена лъжица брашно
- 3 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз
- 3 – 4 супени лъжици бяло вино
- Сок от 1 портокал
- 7 – 8 супени лъжици олио
- Сол на вкус
- 1 чаена чаша топла вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-
Намазваме котлетите
от двете страни с горчица и ги посоляваме. Изпържваме ги от двете страни в
сгорещено олио. В същата мазнина
изпържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното и разбъркваме.
Постепенно сипваме водата, виното и портокаловия сок и бъркаме непрекъснато.
Оставяме да кипне и варим 2 – 3 минути. Прибавяме ситно нарязания магданоз и
връщаме месото в соса.
-
Оставяме ястието на
огъня още 2 – 3 минути.
Сервираме котлетите горещи, с гарнитура от
картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар