АГНЕШКО С МАГДАНОЗ
![]() |
АГНЕШКО ПЕЧЕНО |
Продукти: агнешко месо 750
г, краве масло 150 г (3/4 чаена чаша), пресен кромид лук 1 връзка, моркови 100
г (2 бр.), доматено пюре 20 г (1 супена лъжица) или червени домати 200 г (3-4
бр.), магданоз 5 връзки, лимон 1/2
бр., яйце 1 бр., кисело
мляко 200 г (1 чаена чаша), черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне: Месото
се нарязва на парчета, поставя се в загрятата мазнина и се задушава до омекване
заедно със ситно нарязания лук и настърганите моркови. След това се прибавят
доматеното пюре или ситно нарязаните домати и черният пипер. Ястието се залива
с малко топла вода, посолява се и се вари на тих огън около 10 минути. Преди
свалянето му от огъня се прибавят магданозът, нарязан на ситно, лимонът,
нарязан на тънки парченца, и яйцето, разбито с киселото мляко.
Според рецептата месото се нарязва на парчета, залива се с вода и се оставя да поври
няколко минути, след което се почиства от дребните кости. Нарязаният на
кръгчета лук се поставя заедно с маслото върху месото. Ястието се залива с
прецедената вода, в която е вряло месото, посолява се и се вари на тих огън.
Когато уври месото, се прибавя магданозът. След 5-6 минути ястието се сваля от
огъня и се подправя с яйце и лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар