Торта с ягоди
Продукти: 300 г бял шоколад, 300 мл сметана, 400 г тъмен шоколад, 300 г ягоди.
Начин на приготвяне: Белият шоколад се стопява на водна баня с половината сметана. Охлажда се. През това време тъмният шоколад се натрошава на едри парчета и се слага на дъното на форма за торта, застлана с хартия за печене. Останалата сметана се разбива и се прибавя към белия шоколад. Изсипва във формата върху начупения тъмен шоколад и се заглажда повърхността. Захлупва се и се замразява 5–6 часа или една нощ. 30 мин преди сервиране се изважда от фризера или камерата и се оставя в хладилника. Поръсва се със захар и преди сервирането се нареждат ягодите, разрязани на две.
Няма коментари:
Публикуване на коментар