Агнешко в гювеч
![]() |
Сурово агнешко месо (с подправки) |
Продукти: 1 кг. агнешко, 5 добре узрели домати, ½ чаша олио или масло, ½ кг макарони с формата на ечемичени
зърна, настърган кашкавал, сол, пипер.
Начин на приготвяне: Нарежете агнешкото на
порции, измийте го и го поставете в съд за печене, дори е по-добре в
пръстено гърне. Добавете сол, пипер и обелените, намачкани домати, олио и малко вода
и оставете да се пече във фурна на средна температура. Когато агнешкото е почти готово, долейте топла вода и добавете макароните.
Прибавете сол и разбъркайте. Оставете го да се допича все така на средна температура, обръщайки месото един
или два пъти. Трябва да бъде сервирано с настърган кашкавал. За гарнитурата можете да прибавите 4-5 стръка пресен чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар