петък, 17 октомври 2014 г.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

Продукти: 500-600 г телешко месо, 2 моркова, 1/2 глава целина, 4 картофа, 1 глава лук, 3-4 домата, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Нарязаното на парченца месо се залива със студена вода и се оставя да заври. След отстраняването на пяната се посолява, прибавят се лукът, морковите и целината, обелени и нарязани на парчета, както и част от доматите. Супата се вари на тих огън, докато зеленчуците и месото омекнат. Прибавят се обелените и нарязани на едро картофи, а малко по-късно - и останалите домати. Супата се вари още десетина минути. Поднася се, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар