ЮФКА СЪС СПАНАК
![]() |
Спанак |
Продукти: 300 г юфка, 500 г спанак, 100-120 г масло или маргарин, 100-150 г сирене, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне: Спанакът се почиства, измива се и се вари 10 минути в подсолена вода. След това се отцежда, нарязва се на ситно и се смесва с половината от маслото и половината от настърганото сирене. Задушава се на слаб огън в покрита с капак тенджера. Юфката се вари 10 минути във вряща подсолена вода, след което се отцежда и се разбърква с останалото масло и сирене. Подправя се с черен пипер и се слага в голяма чиния. Отгоре се изсипва задушеният спанак. Ястието се сервира горещо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар