петък, 21 февруари 2014 г.

Пъстра салата

Пъстра салата

Начин на приготвяне: Вземаме ¼ кг червено цвекло, ½ кг картофи, 200 г кисели краставички (от малките), 2 ябълки, 1 глава лук, сол, оцет, олио. Сваряваме цвеклото и картофите поотделно, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета; лука, краставичките и ябълките също нарязваме на дребно. В дълбока купичка смесваме 3–4 лъжици студена вода, 3–4 лъжици оцет, 3 лъжици олио, сол — с тази смес заливаме нарязания зеленчук и разбъркваме. Правим майонеза от 2 яйца, слагаме 2 лъжици горчица и заливаме салатата. Разбъркваме, отново изсипваме в чиния, даваме й хубава форма и украсяваме с кисели краставички и репички. Майонезата може да се избегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар