Гулаш с къри



Гулаш с къри

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг крехко телешко месо
  • 3 – 4 супени лъжици олио
  • 250 г телешки бульон от кубче
  • 250 г сметана
  • Къри
  • ½ чаена лъжица кориандър
  • ½ чаена лъжица карамфил
  • ½ чаена лъжица канела
  • ½ чаена лъжица кимион
  • 1 парче джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г смелени бадеми
  • Мента
  • сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в горещо олио. Изваждаме. В същата мазнина запържваме подправките без джинджифилът, счукания чесън и бадемите. После прибавяме и тях и леко задушаваме с малко вода. Връщаме месото, заливаме с бульона и сметаната и задушаваме още около час.
Поръсваме готовото ястие със ситно нарязани листенца от мента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар