Ястия със телешко месо



Телешки Кебап с ким

ПРОДУКТИ:

  • 750 г телешко месо
  • 5 – 6 средно големи глави лук
  • 3 – 4 средно големи добре узрели домата
  • 1 супена лъжица брашно
  • ½ чаена чаша бяло вино
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Олио
  • Ким
  • 1 връзка магданоз
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Нарязваме месото, задушаваме ги в олио и малко вода до омекване. Прибавяме нарязаните на ситно лук и добре узрели червени домати, брашното, размито във виното, червения и черен пипер. Посоляваме на вкус и задушаваме кебапа на тих огън. Малко преди да го свалим, прибавяме счукания ким, поръсваме със  нарязан на дребно магданоз и поднасяме ястието горещо.
-----------------------------



Мариновани медальони



ПРОДУКТИ:



  • 4 телешки медальона по 150 г единия
  • 2 чаени чаши бяла вино
  • 2 супени лъжици оцет
  • 2 моркова
  • 1 парче целина
  • 2 малки глави лук
  • Дафинов лист
  • 1 клонче розмарин
  • Малко карамфил
  • 30 г краве масло
  • Черен пипер
  •  Сол на вкус



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



-         Почистваме, измиваме и нарязваме на парченца зарзавата. Поставяме го в достатъчно голяма тенджера, в която да се побере и месото, прибавяме подправките, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Заливаме с виното и оцета и оставяме месото да се маринова около 1 час под похлупак. От време на време го разбъркваме.
-         В друга тенджера загряваме краве масло. Запържваме месото от всички страни, след това изсипваме в съда сока и зарзавата от маринатата и похлупваме. Оставяме да се задушава 15 минути на умерен огън.
-         Сервираме веднага, с гарнитура от задушени зеленчуци, полято от соса от задушаването.
За гарнитура поднасяме варени картофи. 

------------------------------



Маринован шницел

ПРОДУКТИ:

  • 4 телешки шницела
  • Лимонов сок
  • Черен пипер
  • Градински чай
  • Парче сланина или пушени гърди
  • Маргарин за пържене
  • Сол на вкус
  • 2 чаени чаши бяло вино
  • 2 чаени лъжици брашно
  • 2 супени лъжици сметана
  • ЗА ГАРНИТУРА
  • Салата според сезона

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Начукваме добре шницелите, наръсваме ги с лимонов сок и ги поръсваме с черен пипер. Оставяме ги да престоят 30 минути. Поставяме върху всеки по 1 листенце градински чай, а върху него – резенче сланина или пушени гърди, които закрепваме с клечки за зъби. Резенчетата трябва да са големи колкото парчетата месо. Изпържваме ги в маргарин от двете страни и посоляваме. Мазнината от пърженето възваряваме с малко вода и бяло вино, пообъркваме с брашното, добавяме сметаната и слагаме соса да заври за няколко минути.
Поднасяме шницелите, полети със сос и със салата.
----------------------------------



Пикантно телешко

ПРОДУКТИ:

- 1 кг телешко месо; Сол на вкус; Черен пипер; Малко парче; сланина; 2 чаени чаши червено вино; Мазнина за пържене; 2 чаени чаши бульон от кубче; 1 кафена чаша коняк; Парче сланина с кожата; 2 – 3 средно големи глави лук; Малко карамфил; 2 дафинови листа; 2 щипки захар; 2 щипки с джинджифил; 2 щипки май оран; 2 щипки индийско орехче; 2 щипки мащерка; Малко брашно
ЗА ГАРНИТУРАТА
- Задушен зелен боб; Или задушени картофи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Натриваме месото със сол и черен пипер, Шпиковаме го със сланина и го оставаме за няколко часа в червеното вино, като го обръщаме на няколко пъти. Подсушаваме го и го запържваме от всички страни в гореща мазнина. Червеното вино, месния бульон и коняка доливаме постепенно, добавяме няколко парчета сланина с кожата, едро нарязания лук, карамфила, дафиновите листа. Поръсваме със захарта, джинджифил, индийското орехче, сухите мащерка и май оран. Задушаваме месото на слаб огън. Прецеждаме соса, подправяме го на вкус и го стягаме с малко нишесте / брашно /.
Гарнираме ястието със задушените зелен боб или картофи.
------------------------------



Попска яхния



ПРОДУКТИ:



- 850 г телешко месо; 125 г краве масло; 2 – 3 средно големи глави лук; 1 кг / много дребен лук /; 1 супена лъжица брашно; 3 – 4 скилидки чесън; 1 – 2 супени лъжици доматено пюре; 2 – 3 средно големи добре узрели домата; Лимонов сок; 1 – 2 супени лъжици вино; Червен пипер; Черен пипер на зърна; Сол на вкус; 1 – 2 дафинов лист; 500 г телешки бульон от кубче



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме месото на порции и го запържваме в мазнина до зачервяване. Отделно запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме към него запърженото вече месо, черния пипер, дафиновия лист, половината от виното. Посоляваме на вкус. Заливаме с  кубче телешки бульон и оставяме ястието да къкри на тих огън.
-         Задушаваме  лукът в мазнина и малко вода до омекване и ги прибавяме към ястието. Добавяме почистения чесън, обелените и нарязани червени домати, лимоновия сок и останалото вино.Варим на умерен огън до окончателното омекване на месото.
Поднасяме яхнията топла. 

---------------------------



Рамстек с краве масло и подправки



ПРОДУКТИ:



- 4 парчета телешко месо от котлети; Сол на вкус; Черен пипер; 4 средно големи глави лук; Брашно; Олио за пържене; Домати за гарнитура; 80 г краве масло; Горски анасон; Копър


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Начукваме рамстеците и ги намазваме с олио. Посоляваме със сол и черен пипер и ги оставяме да престоят няколко часа. Пържим в сгорещеното олио по 2 – 3 минути от всяка страна и поръсваме с брашното. Запържваме го и го подреждаме върху месото. Гарнираме с кравето масло с подправки и нарязаните на четвъртинки домати.
Маслото с подправки: смесваме кравето масло с фино накълцаните подправки, оформяме го на топчета и го слагаме в хладилника. 

--------------------------




Салтембокас

ПРОДУКТИ:

- 8 парчета телешко бон филе; 8 парчета шунка; 8 листа градински чай; 1 малка чушка; Сол на вкус; Бяло сухо мартини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Нареждаме парченцата бон филе на дъска за рязане. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отгоре слагаме листенца градински чай и парченце шунка с размера на телешкото / тоест 8 – 10 см в диаметър /. Пробождаме 3 – те елемента с дървена клечка за зъби. Запържваме набързо първо от страната на телешкото, а после, за съвсем малко – и шунката. Накрая отново запържваме телешкото. Нареждаме месото на топло плато. Към сока от готвеното прибавяме мартини и с получения сос заливаме ястието.
--------------------------



Шницел на скара



ПРОДУКТИ:


 - 4 телешки шницела; Малко май оран; Мащерка; Тарос; Босилек; Розмарин; Олио; Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Натриваме добре начуканите шницели с фино накълцани или стрити листенца от май оран, мащерка, тарос, босилек, или розмарин и ги намазваме с олио. Печем ги на скара по 4 минути от всяка страна и след това ги посоляваме.
Посоляваме със салата. 

------------------------






Телешки котлети с кориандър

ПРОДУКТИ:

  • 4 телешки котлета
  • 500 г зелен боб
  • 100 царевица от консерва
  • 1 лимон
  • 1 стрък чубрица
  • 2 стръка кориандър
  • 2 – 3 супени лъжици олио
  • 50 г краве масло
  • Сол на вкус
  • Черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Обелваме няколко лентички от кората на лимона и отрязваме 4 колелца от него. Изстискваме сока от останалия лимон и го смесваме с олиото. Добавяме нарязания на дребно кориандър и натъркваме котлетите със сместа. Слагаме зеления боб със нарязания на дребно магданоз в кипяща леко посолена вода. Оставяме я да поври 15 – 20 минути на умерен огън.
Изпичаме телешките пържоли на скара или грил и ги поднасяме с гарнитурата от зелен фасул и пресен магданоз.

------------------------



Телешки рула с плънка

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг телешки шол
  • 200 г шунка
  • 2 яйца
  • 2 – 3 филии хляб
  • Прясно мляко
  • Сланина
  • 2 малки глави лук
  • 2 – 3 средно големи моркова
  • 2 – 3 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 4 супени лъжици бяло вино
  • 1 връзка магданоз
  • Черен пипер
  • Кимион

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с малко кимион и нарязания на дребно пресен магданоз. Задушаваме. Сваляме от огъня и прибавяме към нея предварително накиснатия в млякото и отцеден хляб и разбитите яйца. Измесваме сместа добре.
-         Нарязваме месото на тънки шницели. Начукваме всеки леко и поставяме в парчетата месо от приготвената смес. Завиваме на рула и увиваме всяко в резенче сланина. Завързваме с конец. Подреждаме рулата в тенджера. Прибавяме разбитото с малко хладка вода доматено пюре, ситно нарязаните лук, моркови и чесън. Поръсваме със сол и черен пипер. От време на време сипваме по лъжица бяло вино.
-         Когато рулата са готови, освобождаваме ги от конците.
Сервираме с картофено пюре или задушен ориз.
------------------------



Телешки завивки

ПРОДУКТИ:

  • 750 г телешко месо без кост
  • 150 г сланина
  • 1 супена лъжица брашно
  • ¾ чаена чаша олио
  • 3 – 4 следно големи глави лук
  • 2 – 3 корена магданоз
  • 1 глава целина
  • 3 – 4 средно големи моркова
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме месото на тънки филийки, които начукваме и поръсваме със сол, червен и черен пипер. Във всяка поставяме късче сланина. Навиваме на рула и завързваме с конец. Овалваме в брашно и задушаваме с половината олио и малко вода. Нареждаме в тенджера, покриваме със сместа от ситно нарязаните и задушени в останалата мазнина лук, моркови, целина, корени от магданоз. Заливаме с топла вода и задушаваме на тих огън / можем и да запечем във фурната /. След като са готови, освобождаваме ги от конците и ги нарязваме на кръгчета. Заливаме със соса, в който са се задушавали и ги поднасяме.
Ястието поднасяме с картофено пюре.
--------------------------



Телешко филе „Атила”

ПРОДУКТИ:

  • 500 г телешко филе
  • Краве масло
  • Олио
  • Малко брашно
  • 2 кафени лъжици червен пипер
  • 6 супени лъжици сметана
  • 1 връзка магданоз
  • Сол на вкус
  • 2 – 3 чушки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Нарязваме чушките / за предпочитане е да бъдат червени / на фини ивички. Задушаваме ги в малко олио за около 10 минути на слаб огън. Оставяме ги настрана някъде на топло място. В олиото, останало от готвенето на чушките, добавяме малко краве масло. Когато то се нагрее достатъчно, слагаме нарязаното на тънки ивички и оваляно в брашно телешко. Запържваме на силен огън. След 2 – 3 минути добавяме ивички те чушка и сметаната, в която сме добавили червения пипер. Посоляваме на вкус. Оставяме на слаб огън за още 5 – 6 минути. Посипваме с пресен магданоз и сервираме с гарнитура от бял ориз.
--------------------------



Телешко с патладжани

ПРОДУКТИ:

  • 1,200 кг телешко месо
  • Чесън
  • 1 връзка магданоз
  • Сол на вкус
  • Мускат орех
  • 4 – 5 средно големи глави лук
  • 150 г краве масло
  • 3 патладжана
  • Хрян
  • Олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Шпиковаме месото с чесъна. Потриваме го със смес от сол, черен пипер и настъргано мускатово орехче. Запържваме от всички страни в олио. В дълбока тава сипваме едро нарязания лук, поливаме в разтопеното краве масло и слагаме месото. Печем около час и половина на умерена фурна.
-         Нарязваме патладжаните на тънки филийки, посоляваме и оставяме да престоят 30 минути. Отцеждаме и запържваме от двете страни.
-         Готовото месо нарязваме на тънки резени. Разстиламе филиите патладжани, слагаме върху тях месо, посипваме с настърган хрян. Завиваме на руло. Забождаме с клечки за зъби и разпределяме в чинии. Украсяваме с клончета пресен магданоз.
Сервираме със салата.
---------------------------



Телешко пълнено

ПРОДУКТИ:

  • 750 г телешки шол
  • 500 г спанак
  • 2 средно големи моркова
  • 2 сварени яйца
  • 2 кубчета телешки бульон
  • Черен пипер
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Начукваме месото, за да се получи къс с еднаква дебелина. Поръсваме със сол, черен пипер и стрития риган. Върху месото разстиламе предварително почистения и попарен в леко посолена вода нарязан на дребно спанак. Нарязваме сварените в леко посолена вода моркови на тънки ивици и ги редим върху спанака. Най – отгоре слагаме късчета от твърдо сварените яйца. Отново поръсваме със сол и черен пипер. Навиваме внимателно месото на руло, здраво го завързваме с конец. Поставяме в дълбока тенджера. Приготвяме телешки бульон от кубчетата и 2 чаени чаши вряща вода и заливаме с него месото. Оставяме го да ври на тих огън около 1 час.
Сервираме готовото ястие топло или студено. Ако е студено, гарнираме с майонеза, доматен сос  или руска салата. Ако е топло – с пържени картофи, зелена салата, репички и краставички.
-----------------------



Телешко с гъби

ПРОДУКТИ:

  • 500 г телешки шол
  • 100 г олио
  • 300 г пресни гъби
  • 2 – 3 средно големи глави лук
  • 2 супени лъжици брашно
  • Ким
  • Черен пипер
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         В сгорещената мазнина изпържваме до златисто дребно нарязания лук заедно с кима. Нарязваме месото на 5 парчета и го поставяме върху лука. Запържваме на много слаб огън. От време на време разбъркваме, докато ястието остане в мазнина. Поръсваме със сол, черен пипер, добавяме малко гореща вода и оставяме до се задушава на слаб огън до готовност. Изваждаме месото и сгъстяваме соса със запърженото в масло брашно. Пасираме и връщаме месото в соса.
Добавяме задушените отделно в масло и малко вода гъби.
-----------------------



Телешко с ориз по китайски

ПРОДУКТИ:

  • 500 г телешко месо
  • ½ чаена чаша ориз
  • 1 връзка зелен лук
  • 4 – 5 средно големи моркова
  • 150 г гъби
  • 2 супени лъжици олио
  • 3 – 4 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица нишесте
  • Малко джинджифил
  • 70 – 100 гр фъстъци или кашу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Сваряваме ориза по познатият ни начин, месото нарязваме на малки парченца. Разбъркваме соевия сос с нишестето и месото и варим на умерен огън. Нарязваме на ситно морковите, гъбите и лука. Отцеждаме месото и го запържваме в олиото, след което го изваждаме. В същата мазнина леко запържваме и морковите. Прибавяме лука, гъбите и фъстъците / кашу /. Сипваме месото и соевия сос. Заливаме ястието.
Преди сервиране трябва за затоплим задължително.
-----------------------------



Телешки шницел по Тоскански

ПРОДУКТИ:

  • 400 г спанак
  • 2 скилидки чесън
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • 1 чаена лъжица краве масло
  • 2 тънки телешки шницела
  • Горчица
  • 2 – 4 резена шунка
  • 4 – резена кашкавал
  • Мазнина за пържене
  • Индийско орехче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Изчистваме спанака, измиваме го и го отцеждаме. Леко го задушаваме със ситно нарязаните скилидки чесън, черен пипер и сол. Разпределяме го на две порции в намаслен огнеупорен съд. В средата на всяка слагаме в „кладенче” парченца краве масло, сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Посоляваме шницелите, намазваме ги с горчица и ги пържим от двете страни. Слагаме ги върху спанака. Отгоре слагаме по резен шунка и кашкавал и печем на фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Сервираме с гарнитура от задушени картофи, картофено пюре или задушен ориз.
------------------------



Телешко с магданоз и мащерка

ПРОДУКТИ:

  • 800 г телешко месо без кост
  • 1 парче сланина
  • 5 – 6 средно големи глави лук
  • 2 – 3 скилидки чесън
  • 80 г краве масло
  • 100 г бяло вино
  • 2 – 3 стръка мащерка
  • 1 връзка магданоз
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • ЗА ГАРНИТУРА
  • Задушени картофи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Нарязваме месото на тънки парченца с дебелина около 1 см. Обелваме лука, чесъна и ги нарязваме на дребно заедно с пресния магданоз и мащерката. В дълбок тиган разтопяваме маслото, слагаме част от месото и посипваме със сместа от лук, чесън, магданоз и мащерка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Повтаряме операцията до изчерпването на продуктите. Завършваме с резена сланина. Похлупваме с капак и готвим на умерен огън 30 минути. Кипваме виното и го изливаме върху месото. Похлупваме отново и готвим още 1 час. Сервираме в голяма чиния със задушения в краве масло праз.
--------------------------



Телешко със сусам

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг крехко телешко месо
  • Черен пипер
  • 2 – 3 супени лъжици олио
  • 2 – 3 средно големи глави лук
  • 250 г бяло вино
  • 1 чаена лъжица канела
  • 4 – 5 супени лъжици соев сос
  • 100 г сусам
  • 1 чаена лъжица брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Измиваме и подсушаваме месото. Поръсваме го със черен пипер и сол и го изпържваме от всички страни в силно сгорещено олио. Прибавяме целите глави лук и виното и печем около час в загрята предварително умерена фурна. Разбъркваме добре канелата и соевия сос  и с 1/3 от сместа поливаме месото. Продължаваме да печем и малко, преди да е готово, го поливаме с останалата смес. Изваждаме от фурната и поливаме с изпържения сусам. Изваждаме месото и го оставяме на топло. Прецеждаме соса и разтваряме със сол и черен пипер. Поднасяме месото, нарязано на резени и полято със соса.
-----------------------



Телешко с пикантен сос

ПРОДУКТИ:

  • 1,5 кг телешки котлети
  • 2 супени лъжици счукан черен пипер
  • Олио за пържене
  • Сол на вкус
  • ЗА СОСА
  • 6 супени лъжици краве масло
  • 2 – 3 капки сос ТАБАСКО
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 2 супени лъжици КОНЯК
  • 1 супена лъжица нарязан на дребно магданоз
  • 1 чаена лъжица счукан чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме котлети с дебелина 2,5 см, почистваме ги от ципите и мазнината. Смесваме счукания черен пипер със солта и с тази смес натъркваме котлетите от двете страни. Пържим ги в силно сгорещената мазнина от двете страни.
Приготвяме соса. - Смесваме всички съставки, разбъркваме добре и слагаме на огъня, за да се затопли сместа, без да кипва. Заливаме котлетите със соса при поднасянето.
----------------------------



Телешко с бял сос

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг телешко месо
  • 100 г краве масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 3 яйца
  • Индийско орехче
  • 3 средно големи моркова
  • 1 парче целина
  • 3 – 4 малки глави лук
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измиваме месото и го слагаме във вода на умерен огън. Щом заври, отстраняваме пяната с решетъчна лъжица. Прибавяме едро нарязаните моркови, лук и целина и оставяме да ври на тих огън. В разтопеното масло слагаме брашното и приготвяме светла запръжка, която разреждаме с телешки бульон. Разбъркваме енергично, до получаване на гладка смес. Варим 20 – 25 минути на тих огън. Подправяме готовия сос със смес от разбитите с мляко жълтъци. Нарязваме готовото месо на порции и го заливаме с приготвения сос.
----------------------------



Телешко месо с вино и маслини

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг телешки шол
  •  4 – 5 средно големи моркова
  • 15 – много малки глави лук
  • 3 глави чесън
  • 150 г маслини
  • 500 г гъби
  • 1 литър доматен сос
  • 2 чаени чаши червено вино
  • 2 стръка целина
  • 1 връзка магданоз
  • Черен пипер
  • 2 – 3 дафинови листа
  • Малко босилек
  • Малко брашно
  • Олио
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на порции. Поръсваме всяка със сол и Смлян черен пипер. Овалваме в брашно и  пържим в силно сгорещено олио. Подреждаме порциите в тава, дъното на която сме покрили с нарязаните на дребно целина и магданоз. Между отделните късове месо посипваме нарязаните на кръгчета  моркови, целите малки лук чета, скилидки чесън, маслините, добре почистените и измити гъби. Поливаме всичко това с доматения сок и виното. Поръсваме с малко мазнина и печем, докато ястието остане в мазнина.
-----------------------------



Задушено телешко „РОСИНИ”


ПРОДУКТИ:

  • 1 кг телешко месо от бут
  • 100 г прясна сланина
  • 2 чаени чаши сетно нарязани корени за супа
  • 1 супена лъжица нарязан магданоз
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • 200 г варено или печено свинско или пилешко месо
  • 3 – 4 твърдо сварени жълтъка от яйца
  • 2 малки глави лук
  • Малко маточина
  • ½ чаена лъжица розмарин
  • 500 г телешки бульон от кубче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Почистваме телешкото месо от ципите и го нарязваме на тънки филии, които начукваме и поръсваме със сол и черен пипер. В тиган или тенджера поставяме тънко нарязаната сланина, върху нея – корените за супа и най – отгоре – филиите месо, поръсени с накълцания магданоз. Задушаваме на много слаб огън около 20 минути. През това време смиламе свинското месо / пилешкото / и смесваме с размачканите жълтъци, солта, черния пипер, ситно нарязания лук и стритите маточина и розмарин. Отцедените телешки филии намазваме с тази смес и връщаме обратно в тенджерата.
Задушаваме около 20 минути, като поливаме със соса. 

------------------------



Задушено телешко с вино

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг телешко месо
  • 2 – 3 средно големи глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици краве масло
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • 1 кг добре узрели домати
  • Малко брашно
  • 4 – 5 супени лъжици зехтин
  • 250 г бяло вино
  • 250 г телешки бульон от кубче
  • 1 връзка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1 лимон
  • 1 връзка магданоз
  • 2 – 3 скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- Обелваме лука и чесъна. Задушаваме ги в сгорещена мазнина и малко вода. Подправяме със сол и пипер. Попарените и обелени домати нарязваме ситно. Нарязваме месото на порции, поръсваме го със сол, черен пипер и брашно. Запичаме го във фурната, докато добие светло кафяв цвят.След това го преместваме в дълбока тенджера, добавяме зеленчуците, заливаме с виното и задушаваме ястието 30 минути. Добавяме доматите, след няколко минути – бульона и оставяме да къкри още 15 минути. Накрая поръсваме със ситно нарязаните подправки и печем на бавен огън във фурната около час и половина. Гарнираме готовото ястие със стръкчета магданоз, скилидки чесън и резенчета лимон.
---------------------------



Няма коментари:

Публикуване на коментар