Гулаш



Гулаш

ПРОДУКТИ:

  • 800 г телешко месо
  • 5 – 6 средно големи глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г олио
  • Червен пипер
  • 300 г бяло вино
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • Май оран
  • 1 кг картофи
  • 3 – 4 средно големи добре узрели домата
  • 4 зелени чушки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Измиваме месото и го нарязваме на кубчета. Пържим го до зачервяване със ситно накълцаните лук и чесън в сгорещената мазнина. Поръсваме с червен пипер. Наливаме половината вино, посоляваме, подправяме с май оран и черен пипер и оставяме ястието да се задуши.
През това време почистваме картофите и ги нарязваме на парченца. След 1час прибавяме обелените и ситно нарязани домати, а когато месото е почти сварено – картофите и чушките. Доливаме останалото вино и продължаваме да варим устието, като от време на време внимателно разбъркваме, докато сосът се сгъсти и гулашът остане почти само на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар