вторник, 23 декември 2014 г.

АГНЕШКИ ШИШ-КЕБАП С ГЪБИ

АГНЕШКИ ШИШ-КЕБАП С ГЪБИ

/от Смолян/

АГНЕШКИ ШИШОВЕ
Продукти: агнешко месо 1 кг, пиперки 250 г (4-5 бр.), пресни гъби 250 г (1 и 1/2 чаени чаши), сол, червен и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на по-дребни парчета, посолява се, поръсва се с червения и черния пипер и се разбърква. Пиперките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на парчета. Гъбите се почистват добре и се измиват. На дървен шиш се нанизват последователно месо, гъба, пиперка, месо и т.н. Пекат се на жар, като шишът се върти бавно. Поднасят се с прясна салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар