Агнешка капама



Агнешка капама

ПРОДУКТИ:

  • 1,500 кг агнешко месо
  • 2 – 3 връзки пресен чесън
  • 4 връзки пресен лук
  • 150 г разтопено краве масло
  • 3 яйца
  • 1 супена лъжица оцет
  • 1 връзка джоджен
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В сгорещената мазнина запържваме до златист цвят, нарязаното месо. Изваждаме го и го слагаме в съд на топло. В мазнината и малко вода задушаваме нарязания ситно пресен лук, а след него – накълцаните чесън и джоджен. Връщаме месото в тенджерата, поръсваме с червения пипер и наливаме толкова топла вода, колкото да покрие продуктите. Поръсваме с черен пипер, посоляваме на вкус и задушаваме ястието на умерен огън, докато месото напълно омекне. Махаме капака и продължаваме да държим ястието на огъня, докато сосът се сгъсти. Разбиваме яйцата с оцета и слагаме няколко супени лъжици от соса, като добре разбъркваме. Сипваме застройката в ястието на много тънка струйка, като внимателно разбъркваме, за да не се пресекат яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар