Чомлек кебап



Чомлек кебап

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг шарено свинско месо
  • 1,500 кг – различни видове лук – праз, обикновен кромид лук, червен лук, арпаджик
  • Няколко скилидки чесън
  • 2 – 3 дафинови листа
  • Бахар
  • Сол на вкус
  • 100 гр  вино

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме почистения лук, посоляваме и поливаме с много малко олио. Слагаме половината смес на дъното на глинено гърне. Върху него подреждаме нарязаното на порции месо. Покриваме го с останалия лук. Добре е да не слагаме вода или, ако преценим, че лукът е твърде сух, да сипем много малко. Облепваме капачето на гърнето с тесто и го слагаме на слаб огън да къкри цяла нощ, а ако е във фурната – на 80 - 100 C.
Поднасяме ястието с гарнитура от пържени картофи или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар