Google+ Followers

Малко прасенце



Малко прасенце

ПРОДУКТИ:

  • 1 малко прасе
  • 12 малки кървавици
  • 6 резена лимон
  • 6 малки люти чушки
  • 4 средно големи глави лук
  • 8 – 10 скилидки чесън
  • 1 бутилка бял ром
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Най- напред наклаждаме хубав огън, достатъчно голям, че да гори не само под шиша, но и наоколо. Запалваме огъня най-малко 2 часа преди самото печене – така, че да разполагаме с хубав слой жар / жарава / под шиша. Горящите цепеници пък имат за цел да пекат страните на прасенцето, тъй като по време на готвенето няма да го обръщаме. Самото печене продължава между 2 и 4 часа в зависимост от размера на прасенцето.
Нанизваме прасенцето с отворения корем нагоре. Шиша закрепваме над жаравата. Пълним прасенцето с всички съставки,включително и рома, както и нарязаните на 4 лимони. Посоляваме. По време на печенето мажем прасенцето с помощта на кърпа, закрепена на пръчка, която топим в сока, който пуска прасенцето. Така трябва да опечем прасенцето, че да не го изгорим. Поддържаме огъня постоянен, но не много силен.