Шишчета по Унгарски



Шишчета по Унгарски

ПРОДУКТИ:

  • 300 г телешко месо
  • 300 г говеждо месо
  • 300 г свинско месо
  • 2 – 3 чушки
  • 2 – 3 средно големи глави лук
  • Ким
  • червен пипер
  • сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Начукваме с дървено чукче парчетата месо, докато станат достатъчно тънки. Нарязваме ги на квадратчета с размери около 3 см. Поръсваме парчетата говеждо месо с лют червен пипер, телешкото – с обикновен червен пипер, а свинското с ким на прах. Прибавяме и малко олио. Оставяме месото да престои около 1 час. Нанизваме шишчетата в следната последователност: говеждо, телешко, свинско, резенче лук, резенче чушка, след което повтаряме отначало. Преди да започнем да ги печем на скарата / още по добре е да бъдат опечени на жар /, поръсваме с още малко олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар