Джолан с лимон



Джолан с лимон

ПРОДУКТИ:

  • 1 сварен телешки джолан
  • 1 лимон
  • Копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Това ястие ни дава чудесна идея как да използваме джолана.
-         Нарязваме на фини парченца половината лимон и покриваме дъното и стените на малък съд или купичка.
Отделяме месото от кокала и го разбиваме с другата половина на лимона с миксер / 1 минута /. Прибавяме голяма щипка ситно нарязан копър. Разбиваме с миксер още 10 минути. Изливаме в предварително приготвения съд. Оставяме да се желира в хладилника.
--------------------------



Пача от телешки джолан

ПРОДУКТИ:

  • 1,500 кг телешки джолан
  • 1 чаена лъжица черен пипер на зърна
  • 4 – 5 зърна бахар
  • 2 – 3 средно големи моркова
  • 1 дафинов лист
  • 1 глава чесън
  • 2 сварени яйца
  • 1 лимон
  • Оцет
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Сваряваме джолана заедно с морковите и подправките в тенджера под налягане. Обезкостяване и нарязваме месото на тънки ивици. Разстиламе го в тавичка. Върху него нареждаме нарязаните на кръгчета моркови и яйца и нарязан на филийки лимон. Заливаме с прецедения бульон, подправен със счукания чесън, сол и малко оцет. Оставяме пачата да се втвърди.
Поднасяме със сос от хрян. 

-----------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар