сряда, 3 декември 2014 г.

ДРУСАН КЕБАП ОТ СОФИЙСКО

ДРУСАН КЕБАП ОТ СОФИЙСКО

КЕБАП
Продукти: свинско месо 1 кг, кромид лук 100 г (2 глави), чубрица 1 стрък, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: 
Месото се нарязва на кубчета и се посолява, нанизва се на шиш и се пече на жар до готовност. Изнизва се от шиша и веднага се поставя в тенджера
заедно с много дребно нарязания кромид лук, стритата чубрица и смления черен пипер. Тенджерата се похлупва с капак и се тръска (друса) с две ръце. Така лукът омеква от горещото месо, а месото се овкусява от лука и подправките.
Забележка: Вместо на жар месото може да се изпече във фурна с малко мазнина (50 г) и малко вода

Няма коментари:

Публикуване на коментар