Агнешки ребра със сос



Агнешки ребра със сос

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг агнешки ребра
  • 50 г краве масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 – 2 дафинови листа
  • 2 – 3 зърна бахар
  • 8 – 10 зърна черен пипер
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 2 – 3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица оцет
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

-         Нарязваме ребрата на едри парчета, измиваме ги, подсушаваме ги и ги запържваме в сгорещеното масло. Изваждаме месото, посоляваме леко и в същата мазнина запържваме брашното и доматеното пюре. Добавяме дафинов лист, бахар, черен пипер, посипваме с червен пипер и наливаме оцета. Слагаме в ястието скилидките чесън. Заливаме с гореща вода и оставяме на тих огън до пълното омекване на месото. Ако е необходимо, добавяме по малко гореща вода.
Поднасяме със зелена салата и гарнитура от задушени пресни картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар