Бьоф Строганоф



„Бьоф Строганоф”

ПРОДУКТИ:

  • 800 г телешко филе
  • 300 г гъби печурки
  • 5 – 6 средно големи глави лук
  • 2 – 3 чаени лъжици олио
  • Краве масло
  • 2 кафени лъжици червен пипер
  • 2 – 3 супени лъжици сметана
  • Лимон
  • Сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

- На слаб огън задушаваме в олио и малко краве масло фино нарязания лук. Когато той стане прозрачен, засилваме огъня и слагаме в тигана месото, нарязано на ивички с дължина 4 – 5 см и дебелина 2 – 3 мм. Задушаваме 4 – 5 минути и след това добавяме печурките, почистени, измити и нарязани на ивички, задушени за няколко минути в краве масло и лимонов сок. Задушаваме още 1 – 2 минути, за да могат месото и гъбите да се смесят добре. Посоляваме, преди да сложим сметаната, в която сме добавили червения пипер. Похлупваме. Сваляме от огъня. Разтърсваме съда няколко пъти, за да може всичко добре да се смеси със сметаната и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар