сряда, 19 март 2014 г.

Пържен десерт от ябълки

Пържен десерт от ябълки

Ябълки
 Разбиваме 2–3 яйца, постепенно прибавяме по малко брашно, като не преставаме да бием сместа, докато се втвърди. Разреждаме я след това с толкова прясно мляко, че да получим рядка кашица. Обелваме 3–4 ябълки, изчистваме им семенната част, нарязваме ги на резанчета, а след това ги нарязваме напречно. Прибавяме ги към кашицата и разбъркваме. От получената ябълкова смес пускаме със супена лъжица в силно сгорещена мазнина. Получаваме ябълкови бухтички, които пържим, докато се позачервят. Още топли ги поръсваме с ванилова или канелена захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар