неделя, 16 февруари 2014 г.

Лимоново-портокалова торта

Лимоново-портокалова торта

Продукти: 4 яйца, 350 г захар, настъргана лимонова кора, 200 г брашно, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 200 г краве масло, 150 г топено краве масло, сокът от 5 лимона, 3 жълтъка, 1 портокал, 200 г марципан, 150 г пудра захар, 100 г шоколадова глазура.
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с 200 г захар и с лимоновата кора. Последователно се прибавят брашното, бакпулверът и маслото. Разбърква се и се изсипва в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма за торта. Пече се около 30 мин в предварително загрята умерена (180 °С) фурна. Охладеният блат се разрязва хоризонтално на три части. Топеното масло се кипва с останалата захар и лимоновия сок, охлажда се и се прибавят жълтъците. Разбива се на гладък крем. С 1/4 от крема се намазва долният блат, слага се втората част от блата и се намазва с 1/4 от крема. Отгоре се слага последната част от блата и се покрива с останалия крем. Портокалът се нарязва. Смесват се марципанът и пудрата захар и се залива тортата. Покрива се с глазурата. Украсява се с портокаловите резенчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар