четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Селска чорба

Селска чорба

 Вземаме ½ кг картофи, ¼ кг домати, 4–5 пиперки, 2 лъжици брашно, 1 по-голяма глава лук, 1 пълналъжица масло, сол, магданоз, 1 яйце, ¼ кг кисело мляко. В кипяща подсолена вода поставяме нарязаните на дребно пиперки и лук. Прибавяме след малко нарязаните на кубчета картофи и най-после нарязаните обелени домати. Отделно запържваме светло брашното. Изсипваме запръжката към врящата супа и оставяме да ври. Прибавяме сол на вкус и накрая магданоза, нарязан на дребно. Подправяме с яйцето и киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар