Продукти: 1 пиле или кокошка, 2–3 супени лъжици краве масло, 3–4 глави ситно нарязан кромид лук, сол, червен пипер, 1 чаена лъжичка брашно, малко доматено пюре, 500 г кестени
Начин на приготвяне: Пилето /Кокошката/ се почиства, измива и нарязва на порции. Лукът се
изпържва в маслото. Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и брашното. Залива се с вода. Слага се месото, посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Кестените се сваряват и се обелват. Малко преди да е готово месото, се прибавят кестените и яхнията се оставя да поври.
Начин на приготвяне: Пилето /Кокошката/ се почиства, измива и нарязва на порции. Лукът се
изпържва в маслото. Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и брашното. Залива се с вода. Слага се месото, посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Кестените се сваряват и се обелват. Малко преди да е готово месото, се прибавят кестените и яхнията се оставя да поври.