Продукти: 500-700 г свинско месо, олио, 5-6 картофа, 1 морков, 2-3 домата,3-4 глави кромид лук, 1 чаена лъжичка червен пипер, 3 стръка пресен копър, 1връзка магданоз, 5-6 зърна черен пипер, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на малки хапки. Задушава се заедно с лука и морковите в малко олио и малко вода. Когато лукът омекне, се посолява и се поръсва с червен пипер. Разбърква се и се наливат 2 чаши вода. Захлупва се и се вари на слаб огън. Когато месото омекне, се прибавят нарязаните на филийки картофи, копърът и черният пипер. Вари се, докато омекнат картофите. Прибавят се настърганите на ренде домати и ситно нарязаният магданоз. Оставя се да поври още малко на слаб огън или се запича в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на малки хапки. Задушава се заедно с лука и морковите в малко олио и малко вода. Когато лукът омекне, се посолява и се поръсва с червен пипер. Разбърква се и се наливат 2 чаши вода. Захлупва се и се вари на слаб огън. Когато месото омекне, се прибавят нарязаните на филийки картофи, копърът и черният пипер. Вари се, докато омекнат картофите. Прибавят се настърганите на ренде домати и ситно нарязаният магданоз. Оставя се да поври още малко на слаб огън или се запича в умерена фурна.