Продукти: 750 г свинско месо от бут, 2-3 скилидки чесън, 1 връзка босилек, 1 връзка магданоз, 1 супена лъжица горчица, 5 супени лъжици смлени бадеми, 1 жълтък, сол, черен пипер, 1 супена лъжица брашно, 1 кг картофи, 250 мл бульон, олио.
Начин на приготвяне: Смесват се горчицата, счуканият чесън, бадемите и жълтъкът и се подправят със сол и черен пипер. Месото се измива, подсушава се и се натрива с черен пипер. Овалва се в брашното и се намазва равномерно с приготвената смес. Слага се в намазана с олио тавичка и се запича в предварително загрята до 180 градуса фурна. След 15 мин се слагат нарязаните на четвъртини картофи. Налива се бульонът и ястието се пече 60 минути. Месото се
сервира нарязано на филийки с картофена гарнитура.
Начин на приготвяне: Смесват се горчицата, счуканият чесън, бадемите и жълтъкът и се подправят със сол и черен пипер. Месото се измива, подсушава се и се натрива с черен пипер. Овалва се в брашното и се намазва равномерно с приготвената смес. Слага се в намазана с олио тавичка и се запича в предварително загрята до 180 градуса фурна. След 15 мин се слагат нарязаните на четвъртини картофи. Налива се бульонът и ястието се пече 60 минути. Месото се
сервира нарязано на филийки с картофена гарнитура.