Продукти: 500 г кайма, 1-2 глави ситно нарязан кромид лук, 1 яйце, 1 филийка накиснат и изстискан сух хляб, 1/3 чаша олио, 300 г гъби, 1 кг картофи, ½ чаша прясно мляко, малко краве масло, сол, 100 г кашкавал, подправки на вкус.
Начин на приготвяне: Каймата се омесва с лука, яйцето, хляба и ситно нарязаните гъби, сол и подправки на вкус. Сместа се разстила в намазана с малко олио тава и се запича в силна фурна. Картофите се сваряват небелени, още топли се обелват и пасират. Прибавя се млякото, разбърква се и пюрето се посолява на вкус. Изсипва се върху готовата кайма, заглажда се и на няколко места се слага по малко масло. Запича се отново. Поръсва се с едро настърган кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Начин на приготвяне: Каймата се омесва с лука, яйцето, хляба и ситно нарязаните гъби, сол и подправки на вкус. Сместа се разстила в намазана с малко олио тава и се запича в силна фурна. Картофите се сваряват небелени, още топли се обелват и пасират. Прибавя се млякото, разбърква се и пюрето се посолява на вкус. Изсипва се върху готовата кайма, заглажда се и на няколко места се слага по малко масло. Запича се отново. Поръсва се с едро настърган кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се разтопи.