Продукти: Свинско месо, цели малки главички лук (или арпаджик), червено вино, чубрица, лют червен пипер, сол, черен пипер, масло.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на хапки, които се поръсват с виното, прибавя се нарязаният на половинки лук и месото се оставя да престои 3–4 часа. Нанизва се на шишове и се пече на скара. Изпеченото месо се слага в дълбок съд заедно с маслото, останалия нарязан лук, виното, стритата чубрица, лют червен пипер и сол на вкус. Захлупва се и се слага на слаб огън да се загрее. Съдът се разклаща от време на време, за да омекне месото. Сервира се веднага.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на хапки, които се поръсват с виното, прибавя се нарязаният на половинки лук и месото се оставя да престои 3–4 часа. Нанизва се на шишове и се пече на скара. Изпеченото месо се слага в дълбок съд заедно с маслото, останалия нарязан лук, виното, стритата чубрица, лют червен пипер и сол на вкус. Захлупва се и се слага на слаб огън да се загрее. Съдът се разклаща от време на време, за да омекне месото. Сервира се веднага.