Продукти: 1 кг овче месо, 2 стръка праз, 3 връзки зелен лук, 1 връзка магданоз, 1 връзка джоджен, 3-4 домата от консерва, 4 супени лъжици краве масло, 1 глава чесън, черен и червен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на късчета, лукът, празът, джодженът и магданозът на едро, доматите – на филийки. Слагат се в дълбок гювеч, прибавят се обелените скилидки чесън, залива се с разтопеното масло, посолява се поръсва се с червен и черен пипер. Сипва се 1 чаша вода, захлупва се и се, замазва се с тесто и се заравя в жарава. Пече се около 2 часа.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на късчета, лукът, празът, джодженът и магданозът на едро, доматите – на филийки. Слагат се в дълбок гювеч, прибавят се обелените скилидки чесън, залива се с разтопеното масло, посолява се поръсва се с червен и черен пипер. Сипва се 1 чаша вода, захлупва се и се, замазва се с тесто и се заравя в жарава. Пече се около 2 часа.