Шоколадов кекс
Продукти: 600 г натурален шоколад, 400 г краве масло, 4 яйца, 120 г пудра захар, сладолед за сервиране.
Начин на приготвяне: Фурната се загрява предварително до 170 °С. Шоколадът се натрошава, прибавя се маслото и се стопява внимателно на слаб огън, като се бърка. Докато се охлажда, с миксер се разбиват яйцата със захарта. Слага се 1/4 част от шоколадовата смес и се разбърква внимателно, след което постепенно се прибавя и останалият шоколад. Форма за кекс с диаметър 25 см се намазва с масло и се покрива с хартия за печене. Сместа се изсипва във формата и се пече 8 мин. Изважда се от фурната и се охлажда във формата. Сервира се със сладолед.
Начин на приготвяне: Фурната се загрява предварително до 170 °С. Шоколадът се натрошава, прибавя се маслото и се стопява внимателно на слаб огън, като се бърка. Докато се охлажда, с миксер се разбиват яйцата със захарта. Слага се 1/4 част от шоколадовата смес и се разбърква внимателно, след което постепенно се прибавя и останалият шоколад. Форма за кекс с диаметър 25 см се намазва с масло и се покрива с хартия за печене. Сместа се изсипва във формата и се пече 8 мин. Изважда се от фурната и се охлажда във формата. Сервира се със сладолед.