Продукти: 1 кг настъргани дюли, 1 кг захар, 1 1/2 чаени лъжички лимонена киселина.
Начин на приготвяне: Дюлите се почистват, измиват, обелват и настъргват. От обелките и сърцевината се приготвя отвара, като се заливат с толкова вода, колкото да ги покрие. Приготвя се сироп от захарта и 1 1/2 чаши отвара. Щом като заври, се прибавят настърганите дюли. Отначало се вари на силен огън, докато станат прозрачни, и накрая се прибавя лимонената киселина.
Начин на приготвяне: Дюлите се почистват, измиват, обелват и настъргват. От обелките и сърцевината се приготвя отвара, като се заливат с толкова вода, колкото да ги покрие. Приготвя се сироп от захарта и 1 1/2 чаши отвара. Щом като заври, се прибавят настърганите дюли. Отначало се вари на силен огън, докато станат прозрачни, и накрая се прибавя лимонената киселина.