Шоколадова торта с орехи
Продукти: За блата: 150 г обикновени бисквити, 150 г орехови ядки, 125 г неосолено краве масло.
За крема: 125 г начупен шоколад, 175 г краве масло, 400 г захар, 3 разбити яйца, 1 чаена лъжичка есенция ванилия, 150 г брашно.
За украсата: 200 г настърган бял шоколад
Начин на приготвяне: Форма за торта се застила с хартия за печене. Бисквитите и орехите се счукват и се смесват с разтопеното масло. изсипва се във форма за торта, притиска се леко и полученият блат се слага за 20 мин в хладилник. През това време се разтопява на водна баня шоколадът и при непрекъснато бъркане се прибавят брашното и захарта, а след това разбитите яйца и ванилията. Изсипва се върху охладения блат. Пече се около 35 мин в предварително загрята до 180 °С фурна. Изважда се и се охлажда. Прехвърля се в чинията за торта и се поръсва с белия шоколад.
За крема: 125 г начупен шоколад, 175 г краве масло, 400 г захар, 3 разбити яйца, 1 чаена лъжичка есенция ванилия, 150 г брашно.
За украсата: 200 г настърган бял шоколад
Начин на приготвяне: Форма за торта се застила с хартия за печене. Бисквитите и орехите се счукват и се смесват с разтопеното масло. изсипва се във форма за торта, притиска се леко и полученият блат се слага за 20 мин в хладилник. През това време се разтопява на водна баня шоколадът и при непрекъснато бъркане се прибавят брашното и захарта, а след това разбитите яйца и ванилията. Изсипва се върху охладения блат. Пече се около 35 мин в предварително загрята до 180 °С фурна. Изважда се и се охлажда. Прехвърля се в чинията за торта и се поръсва с белия шоколад.