Стар хляб нов сладкиш
Продукти: Стар хляб, 1 чаша сухар, 1 чаша смлени орехови ядки, 1 чаша захар, 5 яйца, 1/2 чаша настъргана лимонова кора, 1/2 чаша настърган шоколад.
Начин на приготвяне: Изостанал от предния ден хляб се смила с машинка за месо. Прибавят се останалите продукти без шоколада и се разбиват с тел. Сместа се изсипва в намазана с масло или маргарин и поръсена със сухар правоъгълна тавичка и се пече в предварително загрята умерена (180 °С) фурна, докато при пробождане на сладкиша с клечка за зъби по нея не полепва тесто. Охлажда се, нарязва се на квадрати и се поръсва с настъргания шоколад.
Начин на приготвяне: Изостанал от предния ден хляб се смила с машинка за месо. Прибавят се останалите продукти без шоколада и се разбиват с тел. Сместа се изсипва в намазана с масло или маргарин и поръсена със сухар правоъгълна тавичка и се пече в предварително загрята умерена (180 °С) фурна, докато при пробождане на сладкиша с клечка за зъби по нея не полепва тесто. Охлажда се, нарязва се на квадрати и се поръсва с настъргания шоколад.