Шоколадови сладки с орехи
Продукти: 2 чаши брашно, 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаша предпочитана мазнина (маргарин, краве масло или мас), 1/4 чаша кафява захар, 1/4 чаша бяла захар, 1 разбито яйце, 1 ванилия, 200 г шоколад, 1/2 чаша ситно нарязани орехови ядки.
Начин на приготвяне: Брашното, содата и солта се пресяват заедно. Мазнината се разбива със захарта, след което се прибавят яйцето и ванилията и накрая брашнената смес. Шоколадът се натрошава на ситно и се прибавя към тестото заедно с ореховите ядки. С лъжица се сипва по малко на разстояние върху намазана с масло или олио хартия за печене. Пекат се около 10 мин в предварително загрята умерена (180 °С) фурна.
Начин на приготвяне: Брашното, содата и солта се пресяват заедно. Мазнината се разбива със захарта, след което се прибавят яйцето и ванилията и накрая брашнената смес. Шоколадът се натрошава на ситно и се прибавя към тестото заедно с ореховите ядки. С лъжица се сипва по малко на разстояние върху намазана с масло или олио хартия за печене. Пекат се около 10 мин в предварително загрята умерена (180 °С) фурна.