Сладкиш капучино
Продукти: 50 г краве масло, 175 г шоколад, 175 г обикновени бисквити, 30 мл кафейна есенция, 600 мл пълномаслена сметана, шоколадови стърготини за украса.
Начин на проготвяне: Шоколадът се натрошава и 100 г се разтопяват с маслото на водна баня. Отстранява се от огъня се прибавят натрошените бисквити. Изсипва се в застлана с хартия за печене кръгла форма и се оставя в хладилник за 30 мин. Останалият шоколад се разтопява с есенцията на водна баня, отстранява се от огъня и се охлажда 10 мин. 450 мл сметана се разбиват и се прибавят към шоколадовата смес с есенцията. Разбърква се и се разстила върху бисквитите, като се заглажда повърхността. Замразява се 2–3 часа или една нощ. При сервиране се изважда от фризера и се оставя на стайна температура за 20 мин. Обръща се в чиния за сервиране. Останалата сметана се разбива и се изсипва върху крема. Украсява се с шоколадови стърготини.
Начин на проготвяне: Шоколадът се натрошава и 100 г се разтопяват с маслото на водна баня. Отстранява се от огъня се прибавят натрошените бисквити. Изсипва се в застлана с хартия за печене кръгла форма и се оставя в хладилник за 30 мин. Останалият шоколад се разтопява с есенцията на водна баня, отстранява се от огъня и се охлажда 10 мин. 450 мл сметана се разбиват и се прибавят към шоколадовата смес с есенцията. Разбърква се и се разстила върху бисквитите, като се заглажда повърхността. Замразява се 2–3 часа или една нощ. При сервиране се изважда от фризера и се оставя на стайна температура за 20 мин. Обръща се в чиния за сервиране. Останалата сметана се разбива и се изсипва върху крема. Украсява се с шоколадови стърготини.