Лятна градинарска супа
Начин на приготвяне: Вземаме 1–2 моркова, 1–2 магданозени корена, 1 малка глава керевиз, 1 пащърнак, ¼ кг зелен фасул, 3–4 картофа, 2 пиперки, 1–2 домата, магданоз. Изчистваме, измиваме и нарязваме зеленчука на дълги ивици и всичко (с изключение на доматите и картофите) слагаме да се вари. Когато полуомекне зеленчукът, прибавяме картофите и доматите. След като са почти готови всички зеленчуци, правим светла запръжка от 3–4 лъжици масло или олио и 1 пълна супена лъжица брашно. Оставяме да поври със запръжката още десетина минути; накрая прибавяме ситно нарязан магданоз. Супата застройваме с 2–3 яйца и 3–4 лъжици кисело мляко или 2 лъжици оцет.