ОМЛЕТ С ШУНКА И ГЪБИ
Омлет |
Продукти: 8 яйца, 300 г шунка, 300 г пресни гъби, 100 г масло, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Шунката се нарязва на дребно и се запържва леко в част от маслото. Гъбите се почистват, измиват се, нарязват се и се задушават отделно с малко мазнина. Яйцата се разбиват със сол. В останалата мазнина се изпържват 4 омлета. Изваждат се в затоплени чинии, в средата им се слага по малко от запържената шунка и задушените гъби. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се прегъват на две. Поднасят се топли. Омлетът може да се приготви и като запържената шунка и задушените гъби, поръсени с магданоза, се прибавят към разбитите яйца. От тази смес се пържат омлетите.