понеделник, 7 април 2014 г.

Топъл сандвич със сусам (мак, ким)

Топъл сандвич със сусам (мак, ким)

Исландски мак

Продукти: бял хляб, краве масло, сусам (мак, ким), сол.

Начин на приготвяне: Филиите се намазват с маслото, поръсват се обилно със сусама и се посоляват. Пекат се до зачервяване.

Ако се използува ким, той предварително се счуква или се смила.

Топъл сандвич с гъби

Топъл сандвич с гъби

Гъби



Продукти: гъби (стерилизирани или прясно сварени), бял хляб, краве масло, чесън, сол.
Начин на приготвяне: Гъбите се нарязват на по-малки парченца и се прибавя счуканият в дървен хаван или ситно нарязан чесън. Посолява се и се разбърква. Филиите се намазват с маслото, леко се посоляват и отгоре се мажат със сместа. Пекат се до зачервяване. Поднасят се с лимон.

Топъл сандвич със сирене

Топъл сандвич със сирене

Продукти: 50 г сирене, 1 жълтък, бял хляб, краве масло, червен пипер.
Начин на приготвяне: Сиренето се натрошава в по-дълбока чиния, прибавят се жълтъкът, ½ чаена лъжичка вода и щипка червен пипер и се разбърква добре. Филиите се намазват тънко с маслото и отгоре се разстила сместа. Пекат се до зачервяване.
Вместо с червен пипер сандвичите може да се приготвят с черен пипер или с чубрица.

Топъл сандвич с шунка

Топъл сандвич с шунка

Печена „Селска шунка“


Продукти: бял хляб, шунка, краве масло.
Начин на приготвяне: Филиите се намазват с маслото и отгоре се нареждат тънки парчета шунка. По желание може да се поръси малко чубрица. Сандвичите се пекат до зачервяване. Поднасят се с горчица.

Топъл сандвич с домат и лук

Топъл сандвич с домат и лук

Домати

Продукти: 1 глава лук, краве масло, бял хляб, 1 домат, сол.
Начин на приготвяне: Лукът се изчиства, измива се и се нарязва ситно. Прибавят се настърганият домат и щипка сол и се разбърква. Филиите се намазват с масло, а отгоре — със сместа. Пекат се до зачервяване.

Топъл сандвич с червен пипер (чубрица)

Топъл сандвич с червен пипер (чубрица)

Чубрица






Продукти: бял хляб, краве масло, сол, червен пипер или чубрица.
Начин на приготвяне: Филиите се намазват с маслото, поръсват се със сол и с повече червен пипер и се запичат.

Топъл сандвич с кашкавал и домат

Топъл сандвич с кашкавал и домат

Кашкавал

Продукти: бял хляб, кашкавал, домат, краве масло, чубрица, сол.
Начин на приготвяне: Филиите се намазват тънко с маслото. Отгоре се нареждат тънки парченца кашкавал, а върху кашкавала — кръгчета от обеления домат. Сандвичите се поръсват със сол и с чубрица и се запичат.

Топъл сандвич с кашкавал

Топъл сандвич с кашкавал

Кашкавал
Продукти: около 50 г кашкавал, 1 жълтък, бял хляб, краве масло, 1 малък домат, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне: Кашкавалът се настъргва в по-широк съд и се прибавят жълтъкът, настърганият домат, щипка сол и черният пипер. Разбърква се много добре. Сместа се нанася върху две филии хляб, намазани тънко с масло. Сандвичите се пекат до зачервяване.
Вместо черен пипер може да се прибави чубрица.

Пюре от картофи за гарнитура

Пюре от картофи за гарнитура

Перуански картофи
Продукти: 5 по-едри картофа, 1 кафена чаша прясно мляко, ½ пакетче краве масло, сол.
Начин на приготвяне: Картофите се измиват, слагат се в тенджера с гореща подсолена вода и се сваряват добре. Обелват се горещи. Смачкват се с вилица или се пасират с преса за картофи, сипва се топлото прясно мляко и с вилица енергично се разбърква. Прибавят се маслото и солта и отново се разбърква.

Подлучени мариновани гъби за гарнитура

Подлучени мариновани гъби за гарнитура

Печурка

 

 

Продукти: ½ буркан мариновани гъби, 1 глава чесън, сол. 

Начин на приготвяне: Гъбите се нарязват, слагат се в малка салатиера и се прибавя изчистеният и счукан чесън. Разбъркват се и се посоляват. Може да се полеят с малко олио и със сок от буркана.