четвъртък, 25 декември 2014 г.

АГНЕШКО С КАРТОФИ

АГНЕШКО С КАРТОФИ


АГНЕШКО ПЕЧЕНО
Продукти: агнешко месо 750 г, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), кромид лук 50 г (1 глава), моркови 150 г (2-3 бр.), картофи 1 кг (10 бр.), сол, черен пипер, магданоз.
КАРТОФИ

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парченца, слага се в тавичка заедно с лука, нарязан на ситно, морковите, нарязани на колелца, и мазнината. Посолява се, залива се с топла вода и се пече в умерена фурна, като от време на време се обръща. Когато е почти готово, се слагат картофите, нарязани на дължина. Ястието отново се пече до готовност. Поднася се поръсено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

АГНЕШКО С ГРАХ

АГНЕШКО С ГРАХ

АГНЕШКА ПЛЕШКА
Продукти: агнешко месо 750 г, грах пресен 1.750 кг или грах консерва 1.200 кг, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), домати 150 г (2-3 бр.), кромид лук 150 г (2-3 глави), брашно 20 г (2 супени лъжици), червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), магданоз и сол на вкус.
ГРАХ

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода. Прибавят се ситно нарязаният лук, червеният пипер, очистеният грах, обелените и нарязани на дребно домати и малко топла вода. Ако се използва грах консерва, той се прибавя, след като месото е почти готово. Ястието се оставя да ври на тих огън до готовност. Тогава се прибавят брашното, размито с малко студена вода, и сол на вкус. След като поври 10-12 минути, ястието се сваля от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.