понеделник, 27 октомври 2014 г.

Милинки

Милинки

Продукти: 1 кг брашно, 3/4 чаена чаша олио, 200 г сирене, 1 супена лъжица захар, 50 г мая, щипка сол.
Начин на приготвяне: Маята се поръсва със захарта и се разтваря в 3 чаени чаши хладка вода. Оставя се да престои около 30 минути на топло. В пресятото брашно се прави кладенче, в което се слагат солта и бухналата мая. Замесва се средно меко тесто. От него се късат малки топчета, потапят се в загрято олио и се размесват отново. Нареждат се едно до друго, но не съвсем плътно в намазана с олио тава. Отгоре се поръсват с настърганото сирене и с малко олио. Милинките се слагат в студена фурна и се пекат при умерена температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар