понеделник, 20 октомври 2014 г.

ПАТЛАДЖАНИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕТА

ПАТЛАДЖАНИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ
В ГЮВЕЧЕТА

Продукти: 500 г патладжани, 250 г нaтpoшeнo сирене (извара), 6 яйца, 70 г масло, 2 пиперки, 1 глава лук, 1/2 връзка магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на малки кубчета. Ситно нарязаните лук и пиперки се задушават в по - голямата част от маслото. След като поомекнат, се смесват с патладжаните, натрошеното сирене, половината от ситно нарязания магданоз и две разбити яйца. Сместа се посолява на вкус и се разпределя в 4 гювечета, намазани с останалото масло. Гювечетата се запичат за кратко във фурната. Изваждат се, във всяко от тях се чуква внимателно по едно яйце и се допичат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар