петък, 17 октомври 2014 г.

СЕЛСКА ЧОРБА

СЕЛСКА ЧОРБА


Продукти: 500 г картофи, 4 домата, 4-5 пиперки, 1 голяма глава лук, 3-4 cyпeнu лъжици олио, 2 супени лъжици брашно, 1 яйце, 1 чаена чаша кисело мляко, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Лукът и пиперките се нарязват на ситно и се пускат в 5-6 чаени чаши кипяща подсолена вода. След малко се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи и накрая обелените и нарязани домати. От брашното и олиото се прави светла запръжка и се изсипва в тенджерата. Супата се вари, докато зеленчуците омекнат. Опитва се на сол, застройва се с яйцето и киселото мляко и се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар