четвъртък, 23 октомври 2014 г.

ПИЦА С КАЙМА

ПИЦА С КАЙМА

Пица
Продукти: 1 и 1/2 чаени чаши брашно, 1/2 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 20 г мая, 2-3 супени лъжици олио, щипка сол.
За пълнежа: 3 супени лъжици доматено пюре, 250 г нетлъста кайма, 1 глава лук, 1 чаена чаша стерилизирани гъби, 150 г кашкавал, черен пипер, чубрица, сол.
Начин на приготвяне: Маята се разтваря в хладкото мляко. В брашното се прави кладенче, прибавят се разбитото яйце, олиото, солта и бухналата мая. Замесва се меко тесто, което се разстила в намаслена тавичка. Каймата се задушава леко в малко мазнина заедно със ситно нарязания лук, черния пипер и чубрицата. Прибавят се ситно нарязаните гъби и сол на вкус и сместа се разбърква добре. Тестото се намазва с доматеното пюре. Върху него се разстила задушената кайма и се поръсва с настъргания кашкавал. Пицата се пече в предварително загрята умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар