петък, 17 октомври 2014 г.

АГНЕШКА СУПА

АГНЕШКА СУПА

Продукти: 500 г агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 2 супени лъжици ориз, 2 яйца, 2-3 стръка пресен джоджен, масло, лимонов сок, магданоз, сол.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на дребни парченца, залива се с 5-6 чаени чaши нода и се слага да ври на тих огън. IЦом кипне, се отпенва и се добавят сол на вкус, ситно нарязаният лук и бучка масло колкото орех. Малко преди края на варенето се добавят оризът и ситно нарязаният джоджен. Супата се доварява и след това се  застройва с разбитите яйца и лимонов сок на вкус. Поднася се, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар