Шоколадови сладки с банани
Продукти: 175 г тъмен шоколад, 175 г маргарин, 2 узрели обелени банана, 2 яйца, 125 г брашно, 1/2 чаена лъжичка бакпулвер, 125 г захар, 1/2 чаена лъжичка сол, 200 г сварени кестени
За шоколадовата заливка: 100 г тъмен шоколад, 25 г маргарин.
Начин на приготвяне: Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня заедно с маргарина. Бананите се смачкват, слагат се разбитите яйца и се доразбива на пюре. Прибавят се брашното, бакпулверът, солта и захарта, а веднага след това и разтопеният шоколад. Слагат се и кестените, като се отделят няколко. Сместа се изсипва в намазана с маргарин правоъгълна тавичка и с отделените кестени се запълват евентуалните празнини. Пече се 25–30 мин в предварително загрята до 160 °С фурна. Охлажда се, нарязва се на квадрати и се залива с разтопения с маргарина шоколад за заливката. Оставя се да се стегне и се нарязва по предварителните разрези.
За шоколадовата заливка: 100 г тъмен шоколад, 25 г маргарин.
Начин на приготвяне: Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня заедно с маргарина. Бананите се смачкват, слагат се разбитите яйца и се доразбива на пюре. Прибавят се брашното, бакпулверът, солта и захарта, а веднага след това и разтопеният шоколад. Слагат се и кестените, като се отделят няколко. Сместа се изсипва в намазана с маргарин правоъгълна тавичка и с отделените кестени се запълват евентуалните празнини. Пече се 25–30 мин в предварително загрята до 160 °С фурна. Охлажда се, нарязва се на квадрати и се залива с разтопения с маргарина шоколад за заливката. Оставя се да се стегне и се нарязва по предварителните разрези.