Торта „Аляска”с шоколад
Продукти:1 готов блат за торта.
За крема: 150 г шоколад, 1 сладолед ванилия, 2 белтъка, 150 г захар.
За украсата: плодове по избор.
Начин на приготвяне: Блатът се слага в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта. Шоколадът се натрошава и бързо се прибавя към сладоледа. Изсипва се върху блата. Белтъците се разбиват на сняг, прибавят се 60 г захар и се доразбиват, след което се прибавят още 60 г и отново се разбиват, докато се получи твърд крем. Изсипва се върху сладоледената смес и се поръсва с останалата захар. Пече се 3 мин в предварително загрята силна (200 °С) фурна. Изважда се и се украсява с плодове по избор.
За крема: 150 г шоколад, 1 сладолед ванилия, 2 белтъка, 150 г захар.
За украсата: плодове по избор.
Начин на приготвяне: Блатът се слага в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта. Шоколадът се натрошава и бързо се прибавя към сладоледа. Изсипва се върху блата. Белтъците се разбиват на сняг, прибавят се 60 г захар и се доразбиват, след което се прибавят още 60 г и отново се разбиват, докато се получи твърд крем. Изсипва се върху сладоледената смес и се поръсва с останалата захар. Пече се 3 мин в предварително загрята силна (200 °С) фурна. Изважда се и се украсява с плодове по избор.