Шоколадово-млечни сладки
Продукти: 2 яйца, 50 г пудра захар, 50 г брашно, 1 1/2 супени лъжици какао, 4 супени лъжици
кайсиев конфитюр, 150 мл сметана, захар за поръсване.
Начин на приготвяне: Две тави се намазват с масло и се застилат с хартия за печене. Яйцата се разбиват със захарта, брашното се пресява с какаото. С лъжица се изсипва внимателно брашното при яйцата, като се бърка непрекъснато до получаването на гладка смес. С лъжицата се изсипват на разстояние кръгчета върху хартията в тавите. Пекат се 6–8 мин в предварително загрята силна (200 °С) фурна. Охлаждат се. Разрязват се на две. Върху плоската (разрязаната) страна се намазва конфитюр и отгоре се шприцова сметана. Кръгчетата се сгъват наполовина и се поръсват със захар.
кайсиев конфитюр, 150 мл сметана, захар за поръсване.
Начин на приготвяне: Две тави се намазват с масло и се застилат с хартия за печене. Яйцата се разбиват със захарта, брашното се пресява с какаото. С лъжица се изсипва внимателно брашното при яйцата, като се бърка непрекъснато до получаването на гладка смес. С лъжицата се изсипват на разстояние кръгчета върху хартията в тавите. Пекат се 6–8 мин в предварително загрята силна (200 °С) фурна. Охлаждат се. Разрязват се на две. Върху плоската (разрязаната) страна се намазва конфитюр и отгоре се шприцова сметана. Кръгчетата се сгъват наполовина и се поръсват със захар.